• Profesionalno, pouzdano i povoljno...

    CHN servis i održavanje kompjutera i kompjuterske opreme. Održavanje umreženih kompjutera u Vašoj kancelariji i poslovnom prostoru.

    Ponuda kompletnog web razvoja i pozicioniranja na web-u.

Tips & Tricks

Kako da:

Zamena polomljenog display-a na laptopu

LCD (liquid crystal display) sada najcešce korišcena tehnologija za ekrane na laptopu omogućila je korisnicima prelepu sliku i visoku rezoluciju. Na žalost nesrećnim slučajem ili nestručnim korišćenjem može doći do oštećenja LCD Panela (ogrebotina, mrtvih piksela) ili do pucanja tj. loma lcd ekrana.

Usporen rad KOMPJUTERA

Usporen vam je računar, Windows sporo radi? Niste sigurni u čemu je problem? Evo nekoliko konkretnih saveta šta možete sami da uradite pre nego pozovete u pomoć ovlašćeni servis ili nekog za koga verujete da može biti od pomoći.

Kako da znate da vam kompjuter ima virus

Primetili ste da vam kompjuer radi sporije nego inače, sumnjate u da imate virus ali niste sigurni, koristite antivirus program ali sumnjate u njegov kvalitet... ukoliko primetite neke od ovih simptoma verovatno da vam je kompjter zaražen virusom.

Kako napraviti Kaspersky Rescue USB Flash Disk

Inficiran vam je kompjuter, i ne možete da instalirate antivirus jer ga virus odmah 'onesposobi'?
Rešenje je podići čist sistem sa antivirusom sa USB Flash-a, i zatim lagano očistiti računar!
Potpuno besplatno rešenje - ne morate imate licencirani Kaspersky. Antivirus se čak i sam update-uje ukoliko sistem detektuje internet na mrežnoj kartici.

NAPRAVITE KASPERSKY 'Rescue CD'

Kaspersky Lab donosi od verzije 2010 posebnu usluga koja će vam pomoći da napravite 'Rescue Disk' kako bi ste popravili oštećeni sistem. Disk može biti praktična pomoć onda kada su sistemski fajlovi oštećeni nakon napada virusa i/ili u slučaju pada operativnog sistema. U ovom slučaju Rescue Disk može biti od pomoći pri učitavanju sistema i njegovom oporavku, odnosno vraćanju u stanje pre oštećenja.

Kako da laptop sačuvate od pregrevanja!

Laptop često koristite na tepihu ili prekrivaču, što dovodi do blokiranja sistema za hlađenje i samim tim do pregrevanja čipova na laptopu. Ponekad je bukvalno nemoguće koristit laptop (prenosivi računar) na kolenima prilikom rada na njemu od njegove toplote. Do visoke toplote na laptopu dolazi zbog opterećenja procesora ili zbog neefikasnog ili ograničenog protoka vazduha u sistemu za hlađenje. Rešavanjem ovog proglema mogla bi se produžiti vek trajanja vašeg laptopa.